• El vicegovernador del Banc Central de Taiwan diu que el diàleg amb els EUA sobre la manipulació de divises continuarà
  • Els EUA mantenen sota vigilància la Xina, Alemanya, Japó, Corea del Sud, Suïssa i Taiwan
campaign 2016 trump 37

El Departament del Tresor dels Estats Units ha publicat el seu informe semestral sobre Polítiques Econòmiques Internacionals i de Taxa de Canvi, en què ha assenyalat que cap soci comercial important dels Estats Units, incloent-hi la Xina, ha manipulat les seves monedes.

En aquest document, que es presenta al senat cada sis mesos, el Departament del Tresor va concloure que cap soci comercial important dels Estats Units entra dels seus estàndards de manipulació de divises durant el primer semestre de 2017.

EEls EUA mantenen la Xina, Alemanya, Japó, Corea del Sud, Taiwan i Suïssa a la seva "llista de control"

No obstant això, ha mantingut la Xina, Alemanya, Japó, Corea del Sud, Taiwan i Suïssa a la seva "llista de control", cosa que significa que les seves polítiques de canvi de divises es mantenen sota l'estreta supervisió del Govern nord-americà.

RECONEIX ELS ESFORÇOS DE LA XINA

El Departament del Tresor ha assenyalat que considera de "gran importància" que la Xina s'adhereixi als seus compromisos amb el G20 per abstenir-se de participar en una devaluació competitiva i no fer servir el tipus de canvi de la Xina amb aquestes finalitats.

El Departament del Tresor també ha indicat que els esforços de la Xina per evitar una sobtada depreciació de la seva moneda havien ajudat als Estats Units i l'economia mundial. La recent intervenció de la Xina als mercats canviaris i l'enduriment dels controls de capital "probablement van prevenir una depreciació desordenada de la moneda" que tindria conseqüències negatives per als Estats Units, la Xina i l'economia mundial, segons l'informe.

REACCIONS DEL JAPÓ I TAIWAN

Divendres, el ministre de Finances nipó, Taro Aso, ha assegurat que el Japó no compleix amb la definició donada pel Govern nord-americà "de manipulador de divises" atès que Tòquio no ha realitzat cap intervenció del mercat canviari a llarg termini.

El vicegovernador del Banc Central de Taiwan, Ching Long Yang, per la seva banda, ha manifestat aquest dimecres que les converses amb els Estats Units sobre la manipulació de divises continuaran desenvolupant-se.

contador