cb economia usa eeuu

L'expansió econòmica dels EUA continua. Durant el quart trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) es va situar al 2,1%, segons la primera estimació publicada aquest dijous per l'Oficina d'Anàlisi Econòmica. La dada coincideix amb el pronòstic dels analistes i amb el ritme de creixement del 2,1% registrat durant el tercer trimestre.

Segons les dades, durant el quart trimestre, la desacceleració en les importacions, la major despesa pública i la menor disminució en la inversió no residencial es van compensar amb una disminució més gran en la inversió en inventari privat i una desacceleració en les despeses del consum personal.

La publicació del PIB arriba un dia després que la Reserva Federal dels EUA (Fed) mantingués els tipus d'interès durant la seva primera reunió de política de 2020 i que el seu president Powell digués que l'economia estava "en un bon lloc".

Tenint en compte tot el 2019, l'economia nord-americana es va desaccelerar al 2,3% des del 2,9% registrat el 2018, percentatge que representa la dada d'expansió més feble des de 2016 davant la caiguda de la inversió i les tensions comercials.

El Departament de Comerç publicarà la segona estimació de la dada el pròxim 27 de febrer.

Noticias relacionadas

contador