steven-mnuchin 20171015141818

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha assegurat aquest divendres que va tenir un "sopar de treball productiu" a Pequín i ha assenyalat que ha iniciat un dia de converses destinades a resoldre la disputa comercial entre les dues majors economies del món.

Mnuchin i el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, són a la capital xinesa per celebrar les primeres reunions cara a cara entre les dues parts, setmanes després de perdre un objectiu inicial per celebrar una cimera entre el president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, per signar un acord.

"Vam tenir un sopar de treball molt productiu ahir a la nit i esperem reunir-nos avui", ha subratllat Mnuchin quan sortia del seu hotel per reunir-se amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, que visitarà Washington la setmana que ve per continuar les converses.

Mnuchin i Lighthizer s'han reunit amb Liu a la Casa d’Hostes de Diaoyutai aquest divendres i el Ministeri de Comerç xinès ha assenyalat que seria un dia complet de converses.

Entre les demandes de Trump es troben que Pequín posi fi a les pràctiques que, segons Washington, provoquen el robatori sistemàtic de la propietat intel·lectual dels Estats Units i la transferència forçosa de tecnologia nord-americana a les empreses xineses.

Les companyies nord-americanes diuen que sovint són pressionades perquè lliurin els seus coneixements tecnològics a socis d'empreses conjuntes o funcionaris locals com a condició per fer negocis a la Xina.

Noticias relacionadas

contador