bandera eeuu

Els EUA han creat només 235.000 llocs de treball privats a l'agost, moltíssim menys que els 720.000 anticipats pel consens d'experts, segons el Departament d'Ocupació del país. La taxa d'atur cau des del 5,4% fins al 5,2%, aquesta vegada sí en línia amb el que s'estimava.

La xifra contrasta amb la de les peticions setmanals de desocupació que es van donar a conèixer aquest dijous i sí que van aconseguir superar les expectatives dels experts.

Segons els economistes enquestats per The Wall Street Journal, la variant delta pot haver desaccelerat el creixement de l'ocupació per dues raons. D'una banda, els negocis van deixar de contractar davant les incerteses que aquesta representava. D'altra, la despesa en consum també s'ha vist afectat, a l'igual que la confiança.

En aquest sentit, la plataforma Indeed assegura que sí, hi ha vacants als EUA. Concretament, uns 10,5 milions. El problema és també la por de molts nord-americans de ser contagiats al seu nou treball.

Ara falta veure la reacció de la Fed. Després que el seu president, Jerome Powell, obrís la porta recentment al tapering aquest nou escenari allunya la possibilitat d'ell. Almenys, al curt i fins i tot mitjà termini. Alguns dels seus funcionaris han expressat durant les últimes setmanes optimisme cap al mercat laboral, però sempre han deixat clar que no canviaran el curs de les seves polítiques fins apreciar-hi fortalesa.

Noticias relacionadas

contador