negociar-la-hipoteca-con-el-banco

Els espanyols destinen el 40% del salari al pagament de l'habitatge, un percentatge que varia depenent si s'ha de fer front al pagament d'una hipoteca o d'un lloguer, ja que la hipoteca suposa un desemborsament de 638 euros de mitjana al mes, mentre que l'arrendament arriba als 719 euros mensuals, segons les dades extretes de l'estudi sobre el mercat de l'habitatge a Espanya elaborat per Fintonic.

Per edats, les persones amb 35 anys o més són els que destinen un major pressupost al pagament de l'habitatge. En concret, 928 euros al lloguer i 853 euros a la hipoteca. En el cas dels menors de 35 anys, la despesa es redueix fins als 634 euros que desemborsen per una casa en règim d'arrendament i els 453 euros per una en propietat.

El 52% dels espanyols té un contracte de lloguer o d'hipoteca

L'estudi afirma que el 52% dels espanyols té un contracte de lloguer o d'hipoteca. No obstant això, l'import destinat a aquests conceptes és varia significativament en funció de la regió en la qual ens trobem.

Pel que fa al lloguer, Catalunya és la regió amb l'import més alt, ja que els seus residents desemborsen 1.088 euros de mitjana al mes per aquest concepte. La segueixen Madrid i País Basc, amb una quantia mitjana mensual de 958 euros i 949 euros, respectivament. Per sobre de la mitjana nacional se situen també els que viuen de lloguer a La Rioja, Navarra i Illes Balears, els que paguen de mitjana al mes 877 euros, 811 euros i 774 euros, cada un.

En la banda oposada, els espanyols que menys diners destinen a aquesta partida són els extremenys amb 474 euros, els canaris amb 547 euros, i els asturians, amb 580 euros.

Respecte als habitatges en propietat, els preus més alts es concentren a Madrid, on la hipoteca mitjana és de 923 euros al mes, mentre que a Catalunya se situa als 732 euros mensuals. Per darrere se situen els habitants del País Basc, Galícia i Navarra, que destinen a aquest concepte 710 euros al mes, 696 euros i els navarresos, 691 euros, respectivament.

Per contra, Astúries és la zona més barata per comprar-se una casa, amb un import mitjà de 508 euros mensuals. Per darrere, se situen les regions d'Extremadura, Múrcia i València, amb 548 euros, 570 euros i 574 euros, cada un.

EL PREU DE L'HABITATGE USAT PUJA UN 9,3%

Pel que fa al preu de l'habitatge usat a Espanya, el mes de juliol ha registrat un increment de l’1,6% respecte al mes anterior i s’ha situat als 1.690 euros el metre quadrat. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, la pujada és del 9,3%, segons l'últim índex de preus immobiliaris d'Idealista.

El preu de l'habitatge usat només s'ha reduït a Galícia, un 0,3%

Per comunitats autònomes, el preu només s'ha reduït a Galícia, un 0,3%. Entre els altres mercats, el major increment ha estat el de Castella-La Manxa (2,7%), seguit de Canàries (2,5%), Comunitat Valenciana (2,2%), La Rioja (1,8%), Madrid (1,7%), Andalusia (1,2%) i Catalunya (1,1%).

Madrid se situa com la comunitat més cara, amb un preu de (2.917 euros el metre quadrat. Per darrere el segueixen Balears (2.667 euros el metre quadrat) i Euskadi (2.535 euros el metre quadrat). En la banda oposada, com les zones més econòmiques es troben Extremadura (926 euros el metre quadrat), Castella-La Manxa (930 euros el metre quadrat) i Múrcia (1.036 euros el metre quadrat).

Noticias relacionadas

contador