• El creixement de la xifra d'ocupats es produeix sobretot entre els assalariats
agencia de viajes

El turisme s'ha convertit en un dels motors de la recuperació de l'ocupació en l'economia. És a dir, com en tots els cicles de creixement de les últimes dècades. Les dades d'afiliació a la Seguretat Social al juliol tornen a corroborar-lo: l'ocupació va augmentar un 3,1% interanual a les activitats vinculades al sector turístic. El nombre de treballadors donats d'alta a la Seguretat Social en activitats vinculades al sector turístic va augmentar un 3,1% al juliol, fins a superar els 2,45 milions de persones, segons les dades definitives difoses per la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics, dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

Així ho reflecteixen les dades definitives difoses aquest dilluns a la Subdirecció General de Coneixement i Estudis Turístics, dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. Les xifres, que recull Europa Press, mostren un creixement fins a superar els 2,45 milions de persones principalment gràcies a l'increment d'assalariats.

En concret, els contractes a treballadors van augmentar un 3,8% respecte al mateix mes de l'any anterior fins als 1,96 milions d'assalariats, mentre que l'augment d'autònoms va ser del 0,4% fins als 488.724 persones. En total, el sector va augmentar l'ocupació en un 2,1% entre els assalariats respecte al mes de juny i un 4,8% mitjà mensual respecte a desembre.

El sector d'hostaleria i agències de viatges van registrar un creixement interanual del 3,2% en els afiliats fins a arribar als 1,77 milions d'ocupats, amb un increment del 4,1% durant el mateix període dels assalariats fins als 1,42 milions, enfront de la caiguda del 0,2% en els afiliats autònoms fins als 348.806. L'augment mitjà total del sector des de desembre és del 5%.

Per branques d'activitat, els ocupats en les agències de viatges i operadors turístics van registrar el major augment, amb un increment del 5,4% al juliol respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a les 62.020 persones, fet que suposa 3.205 afiliats més. El nombre d'afiliats en serveis d'allotjament va créixer un 4,9%, fins a superar els 391.504 afiliats. En la branca de restauració (menjars i begudes), l'afiliació a la Seguretat Social va augmentar un 2,6%, fins a 1,32 milions d'afiliats.

AUGMENTS EN HOSTALERIA I AGÈNCIES DE VIATGES

Per comunitats, les de major pes específic al sector van registrar augments en els afiliats amb alta en hostaleria i en agències de viatges durant el mes de juliol. Per sobre de la mitjana nacional, van destacar els augments d'afiliats en aquestes dues branques a Balears (+5,6%), Canàries (+4,7%), Catalunya (+3,7%), Comunitat Valenciana (+3,6%) i Galícia (+2,8%).

Des de gener, Balears va veure incrementar de mitjana un 7,3% els seus afiliats en hostaleria i agències de viatges, seguida de Canàries (+7%), Andalusia (+5,7%), Comunitat Valenciana (+5,5%), Catalunya (+5,2%) i Comunitat de Madrid (+ 4,9%) per sobre de l'increment mitjà des que arrenqués l'any a tot Espanya (+5%) en aquestes dues branques.

Noticias relacionadas

contador