elon musk portada2
168,29$
  • -1,89$
  • -1,11%

Elon Musk, fundador del fabricant de vehicles elèctrics Tesla, està a punt de superar el cofundador de Microsoft Bill Gates i convertir-se en la segona fortuna més gran del món, només per darrere de Jeff Bezos, fundador d'Amazon.

El patrimoni net de Musk es va disparar 10.200 milions de dòlars (8.620 milions d'euros) aquest dimecres, després que les accions de Tesla pugessin un 10% gràcies a la qualificació de Morgan Stanley, que va predir que l'empresa es transformaria des d'una companyia de venda de cotxes a una amb múltiples fonts d'ingressos a causa del programari i dels serveis.

Aquest augment va situar el patrimoni de Musk als 120.000 milions de dòlars (101.423 milions d'euros), xifra que suposa 'només' 8.000 milions de dòlars (6.760 milions d'euros) per sota de Gates en l'índex de multimilionaris de Bloomberg, la classificació del qual inclou les 500 persones més riques del món.

Així, la fortuna de Musk va pujar també dimarts passat en uns 7.600 milions de dòlars (6.423 milions d'euros), després d'anunciar que Tesla formarà part de l'S&P 500, un dels índexs més importants dels Estats Units.

Res sembla apuntar que aquesta sigui una fita que se li vagi a resistir a Musk. De fet, aquest dijous les accions, després d'avançar més d'un 4%, han superat els 500 dòlars i han marcat un nou màxim històric.

Les pujades en borsa de fabricant han fet, des del començament d'any, que el seu patrimoni augmentés uns 92.400 milions de dòlars (78.096 milions d'euros), més que qualsevol altre membre de la llista de multimilionaris.

No obstant això, Musk i Gates no només 'competeixen' per ser la persona més rica de món, també a xarxes socials, on el fundador de Tesla va assegurar que les seves converses amb Gates havien estat "decebedores" i que aquest "no tenia ni idea" sobre camions elèctrics, en resposta a una publicació de Gates en la qual va suggerir que l'electricitat probablement no seria una solució pràctica per a propulsar vehicles pesants de llarg recorregut.

A més, la pandèmia va provocar paraules més dures entre els dos. Musk ha minimitzat amb freqüència els riscos del Covid-19 i ha qüestionat les dades sobre la seva propagació i fatalitat. Per la seva banda, Gates ha desestimat els comentaris de Musk. "Espero que no confongui les àrees en les quals no està massa involucrat", ha lamentat, segons Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador