ep may 26 2020 i- washington dc united states president donald trump speaks during an event on
Contacto

El coronavirus continua colpejant la primera economia del món. Als EUA s'hi han perdut 1,87 milions d'ocupacions més, lleugerament per sobre dels 1,8 milions d'ocupacions que anticipava el consens d'analistes. Així ho indiquen les peticions setmanals del subsidi d'atur que es publiquen cada dijous.

L'opinió generalitzada dels analistes és que el pitjor de la pandèmia ja ha passat per al mercat laboral, però les xifres continuen sent "massa altes".

Cal recordar que la setmana passada les noves peticions setmanals van arribar als 2,1 milions. La xifra ha continuat baixant des que va arribar al seu pic, cap a mitjan abril. La reobertura dels EUA hi està ajudant, encara que els disturbis després de la mort de George Floyd l'estiguin eclipsant.

Aquest dimecres es va conèixer una altra rellevant xifra del mercat d'ocupació nord-americà: els EUA han perdut 'només' 2,7 milions d'ocupacions privades al maig. Aquesta dada contrasta amb els nou milions d'ocupacions que el consens d'analistes esperava que destruís el coronavirus el cinquè mes de l'any.

Preàmbul de la dada d'ocupació dels EUA, que es publica aquest divendres, l'economia més gran del món acaba de registrar la pitjor dada de la història des que s'elabora l'informe de la consultora.

Noticias relacionadas

contador