ep banistas en una playa de palma durante el primer dia de la fase 2
Isaac Buj - Europa Press

El sector de turisme, un dels més afectats per la pandèmia de Covid-19, perdrà prop de 40.000 milions d'euros aquest estiu, segons les previsions d'Exceltur. Aquestes catastròfiques xifres se sumaran als 30.000 milions que va deixar d'ingressar entre gener i maig, quan es va haver de suspendre la Setmana Santa, entre més festivitats, a causa del confinament que va decretar el Govern per frenar els contagis.

Davant d'aquestes perspectives, el vicepresident executiu d'Exceltur, José Luiz Zoreda, considera que les ajudes que poden procedir de la Unió Europea (UE) "són determinants". D'aquesta manera s'accelerarà la recuperació de sector, després que a nivell nacional s'hagi intentat dur a terme un pla amb mesures "poc realistes".

En una entrevista a la cadena Cope, ha demanat que part dels fons de la UE es destinin a cobrir els costos dels ERTO, ja que, ara mateix, el sector necessita "allargar-los". També haurien d'invertir en incentius que podrien venir "en subsidis o costos fiscals reduïts", ha afegit.

Zoreda també ha aprofitat l'ocasió per denunciar que en moltes ocasions es creu que "el turisme va sol" i que quan finalitzi la pandèmia podrà "rebrotar sense problema". La seva opinió és just la contrària, i ha considerat que el sector va "al furgó de cua" i serà un dels quals més trigaran a "recuperar-se".

CRÍTIQUES A ESPANYA I LA UNIÓ EUROPEA

Durant l'entrevista ha fet un toc d'atenció al Govern, a qui acusa de no haver posat "obstinació ni per a demanar ajudes concretes ni per a resoldre un problema". A més, ha criticat que "les quarantenes s'han establert en un mal moment", ja que van perdre "un parell de setmanes que van condicionar l'arrencada de la temporada".

Respecte a la institucions comunitàries, ha lamentat que s'estigui generant un "efecte dissuasiu" per viatjar per Europa. S'està generalitzant un "temor a viatjar" que incita els turistes a "quedar-se als seus països aquest estiu", ha recalcat.

Noticias relacionadas

contador