• El Tresor tornarà als mercats dijous amb una subhasta de bons i obligacions amb la qual espera col·locar entre 4.000 i 5.000 milions
Deuda españa

El Tresor Públic ha col·locat aquest dimarts 3.790,48 milions d'euros en una nova subhasta de lletres a tres i nou mesos, per sobre del rang mitjà previst, i ho ha fet a tipus menys negatius que en la subhasta prèvia, de manera que els inversors han pagat menys pels títols espanyols, coincidint amb el desafiament independentista a Catalunya.

L'última subhasta de lletres a tres i nou mesos es va celebrar el passat 19 de setembre, abans del referèndum independentista de l'1 d'octubre, i en aquella ocasió l'interès marginal ofert en les dues emissions va ser més negatiu que ara.

Tot i la major incertesa pels esdeveniments a Catalunya, que han portat fins i tot el Govern a rebaixar tres dècimes l'estimació de creixement per l'any que ve, els mercats segueixen confiant en el deute públic espanyol, ja que la demanda ha superat els 9.600 milions d'euros, gairebé tres vegades l'adjudicat.

En concret, el Tresor Públic ha col·locat 1.290 milions d'euros en lletres a tres mesos i ha ofert un tipus d'interès marginal del -0,422%, menys negatiu que el -0,480% de l'última subhasta d'aquest tipus de paper. En aquest cas, la demanda s'ha acostat als 3.000 milions d'euros.

En la subhasta de lletres a nou mesos, l'organisme dependent del Ministeri d'Economia ha adjudicat 2.500 milions d'euros, amb una rendibilitat marginal del -0,326%, també menys negativa que el marginal del -0,363% ofert en la subhasta del mes de setembre. La demanda ha superat els 6.800 milions d'euros.

Després de l'emissió d'aquest dimarts, el Tresor tornarà als mercats dijous amb una subhasta de bons i obligacions amb la qual espera col·locar entre 4.000 i 5.000 milions d'euros. En concret, subhastarà un bo a tres anys, amb cupó del 0,05%, que venç el 31 de gener de 2021, així com una obligació, la data de venciment de la qual és el 30 de juliol de 2025 i que ofereix un cupó del 4,65%.

Així mateix, dijous també subhastarà dues referències més, una obligació a deu anys, amb cupó de l’1,45% i data de venciment el 31 d'octubre de 2027, i una altra obligació a 30 anys, que ofereix un cupó del 2,90% i que venç el 31 d'octubre de 2046.

Amb aquestes dues subhastes, el Tresor Públic tanca el calendari del mes d'octubre i no tornarà als mercats fins al novembre, quan celebrarà quatre noves emissions, dues de lletres i altres dues de bons i obligacions.

Noticias relacionadas

contador