• En lletres a sis mesos el Tresor ha col·locat 860.060.000 d'euros amb un tipus marginal del -0,373%
  • En títols a 12 mesos, l'organisme públic ha col·locat 4.076,38 milions amb un tipus marginal del -0,310%
Deuda españa

El Tresor Públic ha col·locat aquest dimarts lletres a sis i dotze mesos per import de 4.936,44 milions d'euros, en el rang mitjà previst. No obstant això, ha cobrat menys als inversors, ja que els tipus han estat menys negatius que durant la subhasta precedent. Tot això coincidint amb la celebració del ple al Parlament de Catalunya durant el qual el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podria proclamar la república independent catalana.

En concret, l'organisme dependent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat s'havia marcat un objectiu d'entre 4.500 i 5.500 milions d'euros per a la segona subhasta celebrada després del referèndum a Catalunya, en què l'import adjudicat s'ha situat en el rang mitjà previst. La demanda total ha arribat als 9.382,3 milions d'euros, fet que suposa 1,9 vegades l'import adjudicat.

En lletres a sis mesos el Tresor ha col·locat 860.060.000 d'euros, enfront d'una demanda de 2.525,07 milions d'euros, amb un tipus marginal del -0,373%, lleugerament menys negatiu que el -0,380% de l'emissió anterior celebrada el 12 de setembre.

En títols a 12 mesos, l'organisme públic ha col·locat 4.076,38 milions d'euros, davant peticions de 6.857,23 milions d'euros, amb un tipus marginal del -0,310%, menys negatiu també que el -0,350% de la subhasta anterior del 12 de setembre.

Dijous passat el Tresor va col·locar 4.598,51 milions d'euros durant la primera subhasta celebrada després del referèndum de diumenge passat, 1 d'octubre, en bons i obligacions, per sobre del rang mitjà previst, i va oferir als inversors una menor rendibilitat en els tipus pel deute espanyol i va arribar a registrar rècord negatiu en una de les referències.

El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat ha destacat l'"elevada confiança" que segueixen mantenint els inversors, malgrat les tensions a Catalunya, ja que durant la subhasta va haver-hi ordres de "gran volum" per part de creadors de mercat, cosa que "demostra l’apetitiu de l'inversor final".

"Sembla que els inversors, almenys per la jornada d'avui, estan esperant l'avanç dels esdeveniments polítics amb Catalunya abans de tornar a llançar-se a comprar deute espanyol. La situació del nostre deute, però, segueix sent relativament tranquil, amb una prima de risc a prop de 120 punts bàsics enfront d'Alemanya, lluny dels 137 que es van arribar a assolir en el moment més crític de la crisi catalana", assenyala Javier Urones, analista d’XTB.

Noticias relacionadas

contador