ep las empresas de hosteleria pagan 8 dias peor que en marzo
Álex Cámara - Europa Press

La desacceleració de l'economia del sector serveis d'Espanya va continuar fins a l'últim mes de 2020, encara que en un grau molt més feble que l'observat recentment. L'activitat i les noves comandes van continuar caient, però a un ritme més lent, segons l'Índex de gestors de compra de Markit, mentre que la confiança sobre el futur va millorar notablement fins a arribar a la seva màxima de dos anys i mig gràcies a les novetats positives de les vacunes relacionades amb la pandèmia.

L'Índex d'Activitat Comercial, que es basa en una sola pregunta en què se sol·licita a les empreses que comentin sobre l'evolució de la seva activitat respecte al mes anterior, va registrar 48,0 al desembre, mostrant una millora notable pel que fa al 39,5 assenyalat al novembre i la millor lectura des que es va observar un creixement modest el juliol passat, quan el sector estava sortint del confinament nacional de la primavera.

Es va observar una notable millora relativa en el comportament del sector privat al desembre, assenyalat per un marcat augment en l'Índex compost d'activitat total fins al nivell de 48,7, enfront del 41,7 registrat al novembre. L'augment de l'índex es va deure principalment a un fort alentiment del ritme de contracció de l'activitat del sector serveis, mentre que també es va produir un retorn a un creixement modest de la producció manufacturera.

Malgrat tot, van continuar disminuint-se els nivells de noves comandes rebuts, que es van reduir al desembre per sisè mes consecutiu, sobretot en els sectors més exposats al contacte social com el turisme i l'hostaleria.

"La persistent falta de nous comandes rebudes va fer que les empreses poguessin novament posar còmodament al dia les càrregues de treball en general, subratllat per una caiguda dels acomiadaments pendents de realització per desè mes consecutiu", recull l'informe d'IHS Markit PMI.

No obstant això, de cara als propers dotze mesos, la confiança empresarial va continuar millorant fins a aconseguir el seu nivell més alt en dos anys i mig, ja que van augmentar les esperances que per a aquestes dates de l'any que ve es produirà una forta recuperació econòmica.

Noticias relacionadas

contador