ep el ministro de agenda urbana jose luis abalos
Pool

José Luis Ábalos, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha defensat aquest dilluns que la regulació dels preus dels lloguers ha d'incloure's a la llei d'habitatge en la qual ja estan treballant, i no als Pressupostos, com demana Unidas Podemos, el partit del vicepresident segon, Pablo Iglesias. A més, ha demanat esperar fins que es normalitzat el mercat de l'habitatge, que s'està veient alterat per la pandèmia.

"Estem disposats a continuar parlant, però creiem que el moment més adequat és quan s'aclareixin totes les incerteses del mercat de l'habitatge. I l'encaix jurídic que entenem que és més adequat és la llei estatal d'habitatge", ha assegurat el també secretari d'Organització del PSOE a la roda de premsa telemàtica que ha ofert a Ferraz, després de la Comissió Executiva Federal.

D'aquesta manera, Ábalos ha descartat pràcticament la possibilitat d'aprovar ja aquesta regulació, argumentant, en primer lloc, que la situació actual de pandèmia està fent que el mercat no s'estigui comportant de manera normal. "Per tant, seria important tenir una anàlisi més adequada del comportament del mercat per veure exactament aquesta situació com es planteja", ha explicat.

LA LLEI D'HABITATGE, "EL MILLOR MARC JURÍDIC"

I en segon lloc, ha defensat que el marc jurídic que considera més apropiat per dur a terme aquesta regulació és la llei d'habitatge en la qual ja està treballant el Govern i el seu Ministeri, i l'avantprojecte del qual ja ha estat portat a debat públic. "Creiem que pot ser el marc jurídic en el qual encaixi aquest instrument. Aquesta és la nostra visió avui", ha recalcat.

Encara així, ha reafirmat el compromís del Govern de dur a terme aquesta regulació perquè així es va plasmar a l'acord programàtic de PSOE i Unides Podem per formar la coalició. "Aquest és un compromís que hem de complir. La qüestió és quan hem de complir-ho", ha reconegut. A més, ha recordat que ja van fer el primer pas, que era el d'elaborar un índex de preus dels lloguers a les zones tensionades.

Noticias relacionadas

contador