ep un hombre echa gasolina a su vehiculo en una estacion de servicio
Gustavo Valiente - Europa Press

Tot i l'entrada en vigor de la bonificació que el Govern va imposar de 20 cèntims per litre de combustible i que va ser convalidada el 28 d'abril passat, la gasolina i el dièsel han experimentat una pujada de preus en els últims mesos. La mitjana segueix disparada a totes les benzineres del país encara que el preu del petroli hagi baixat.

Abans de l'esclat de la guerra d'Ucraïna, el preu dels carburants ja batia rècords, però l'inici del conflicte ha estat un dels factors que ha aguditzat la pujada fins a assolir màxims històrics.

Actualment, la gasolina 98 es manté per sobre dels 2 euros el litre. La benzina sense plom 95 s'ha posat a 1.878 euros per litre. Per la seva banda, el preu dièsel és de 1.8964 euros per litre.

Per ajudar a fer front a aquests preus, el Govern va aplicar la bonificació a tots els carburants i a tots els vehicles. D'aquests 20 cèntims, 15 són a càrrec de l'Estat i els altres cinc, de les petrolieres. Aquest descompte pot suposar un estalvi de deu euros en omplir un dipòsit de 50 litres.

Noticias relacionadas

contador