cbubsicono1

El president d'UBS, Axel Weber, creu que els riscos per a l'economia global començaran a materialitzar-se en tres anys com a màxim.

En declaracions a la CNBC, Weber assenyala que la favorable carrera de l'economia -que aquest any podria registrar un dels seus millors anys des de la crisi financera mundial- podria acabar durant els propers dos o tres anys.

"Estem al final d'una llarga recuperació i, d'aquí a dos o tres anys, com a molt, alguns dels riscos podrien materialitzar-se. Els riscos de recessió s’estan augmentant", ha assenyalat Axel Weber a la CNBC en la setmana durant la qual se celebren les reunions de primavera del Fons Monetari Internacional (FMI) i del Banc Mundial.

L'FMI ​​va mantenir aquesta setmana el seu pronòstic per al creixement global de 2018 en un 3,9% que, si es materialitzés, seria l'expansió més ràpida des de 2011. No obstant això, l'agència ha advertit que els nivells de deute global han arribat a un rècord i ha dit que els governs haurien de començar a reduir el seu endeutament i construir amortidors per als "desafiaments que inevitablement vindran en el futur".

Les institucions financeres també haurien de preparar-se per tals riscos, ha dit Weber i ha afegit que creu que els bancs estan més ben preparats que abans de l'última crisi.

D'altra banda, des d'UBS no creuen que la guerra comercial arribi a materialitzar-se. No obstant això, Weber va afegir que és hora de tornar a avaluar el paper de Pequín a l'Organització Mundial del Comerç (OMC), especialment tenint en compte les projeccions que la Xina algun dia es convertirà en la major economia del món. Axel Weber ha assenyalat que les empreses de tot el món haurien de poder fer negocis a la Xina de manera lliure.

"Quan fem negocis a la Xina ho fem en forma d'empreses conjuntes. Hauríem de poder anar pel nostre compte o mitjançant associacions subsidiàries. (...) Aquesta és la forma en què les institucions globals haurien de poder fer negocis a la Xina", ha precisat.

Noticias relacionadas

contador