bandera espana portada

L'activitat en l'economia del sector serveis a Espanya va patir una nova contracció el novembre a causa que les restriccions relacionades amb la pandèmia de la malaltia mundial del coronavirus 2019 (COVID-19) van tenir un efecte perjudicial en la mobilitat del consumidor i la demanda.

La forta reducció de les noves comandes va comportar una nova ronda de pèrdues de llocs de treball, ja que les empreses van poder còmodament posar al dia les càrregues de treball.

No obstant això, en una nota més positiva, les notícies recents sobre el desenvolupament de les vacunes van impulsar la confiança empresarial. Les últimes dades van mostrar que l'optimisme es va situar al nivell més alt en vint mesos.

L'Índex d'Activitat Comercial, que es basa en una sola pregunta en què se sol·licita a les empreses que comentin sobre l'evolució de la seva activitat respecte al mes anterior, va baixar del nivell 41,4 registrat l'octubre fins al 39,5 el novembre, indicant el ritme més fort de contracció observat per l'estudi des del maig passat.

Noticias relacionadas

contador