ep cierra el museo britanico por el coronavirus en reino unido que registra ya 67 fallecidos
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va sofrir el mes d'abril passat un enfonsament rècord del 20,4%, segons la dada mensual d'activitat publicat per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS). Ho ha va fer després de registrar una contracció del 5,8% al març i del 0,2% al febrer, tot això a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de coronavirus i de les mesures de contenció implementades.

"La caiguda del PIB d'abril és la més gran que mai no hagi vist el Regne Unit, més que triplica la de l'últim mes i és gairebé deu vegades superior a la caiguda més profunda abans de la Covid-19. A l'abril, l'economia s'havia reduït al voltant d'un 25% respecte al febrer", ha dit Jonathan Athow, estadístic d'ONS, segons recull Europa Press.

El mes d'abril, totes les àrees d'activitat econòmica, excepte l'agricultura, van registrar caigudes rècord, amb un enfonsament del 40,1% de la construcció i del 24,3% de les manufactures, mentre que la producció va retrocedir un 20,3% i els serveis un 19%. En el cas de l'agricultura, l'activitat va retrocedir un 5,5%.

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) advertia aquesta setmana que el Regne Unit serà l'economia més afectada per la pandèmia de Covid-19, amb una caiguda del PIB de l'11,5% el 2020 i una recuperació del 9% el 2021, si no es produeix un rebrot de la malaltia, i en aquest cas el PIB britànic sofriria una contracció del 14% el 2020 i un rebot de només un 5% l'any vinent.

Noticias relacionadas

contador