• En el conjunt dels 28 països de la Unió Europea (UE), el creixement del PIB durant el segon trimestre va ser també del 0,6%
0cb796

El PIB de l'Eurozona va créixer un 0,6% durant el segon trimestre de l'any, una dècima per sobre de l'expansió registrada durant els tres primers mesos de 2017, mentre que en comparació amb el mateix període de l'any passat el creixement del PIB de l'eurozona va ser del 2,2%, segons la segona estimació de la dada publicada per Eurostat.

En el conjunt dels 28 països de la Unió Europea (UE), el creixement del PIB durant el segon trimestre va ser del 0,6%, enfront del 0,5% del trimestre anterior, mentre que el creixement interanual va arribar al 2,3%. D'aquesta manera, el creixement de l'eurozona entre abril i juny iguala el ritme d'expansió registrat per l'economia nord-americana (+0,6%), encara que queda per sota de l'1% experimentat pel Japó.

Espanya, amb una expansió del 0,9% durant el segon trimestre, va tornar a situar-se entre les economies amb major creixement de la zona euro, només per darrere dels Països Baixos (1,5%) i Letònia (1,3%) i al mateix nivell que Xipre i Àustria. D'altra banda, el major augment del PIB durant el segon trimestre a la UE va correspondre a la República Txeca (2,3%), per davant de Suècia (1,7%) i Romania (1,6%), mentre que la pitjor evolució del PIB es va observar a Finlàndia (-0,5%), Portugal (0,2%) i el Regne Unit (0,3%).

Font: Eurostat

Noticias relacionadas

contador