europe blue europe flag banner eu flag euro flag 2211245

L'economia de l'Eurozona va créixer un 0,4% durant el primer trimestre del 2018, tres dècimes per sota del resultat al tancament del passat exercici. D'aquesta manera, en contrast amb el mateix període del 2017, el PIB de la zona euro va augmentar un 2,5% i un 2,4% en el total de la Unió Europea (UE). Així ho publica Eurostat aquest dijous.

Durant el primer trimestre, els Estats Units va créixer un 0,5% després de fer-ho un 0,7% durant els últims tres mesos de 2017, mentre que el Regne Unit ho va fer un 0,1%, situant-se a la cua del G-7.

Per Estats membre, Letònia i Polònia (ambdues +1,6%) van registrar els ritmes més alts de creixement en comparació amb l'anterior quadrimestre, seguides d'Hongria i Finlàndia (ambdues +1,2%). En contrast, Estònia va registrar un creixement lleugerament negatiu (-0,1%), mentre que l'economia de Romania es va mantenir estable. Per la seva banda, el PIB espanyol es va expandir un 0,7% durant els primers tres mesos del present exercici, per sobre de països com França, Alemanya o Itàlia.

Entre els components del PIB, el consum de les famílies va augmentar un 0,5% a la zona euro, el mateix resultat que el mostrat per la formació de capital fix. La nota negativa la van aportar les exportacions, que van caure un 0,4%, així com les importacions, que ho van fer tot just una dècima.

Font Eurostat

Noticias relacionadas

contador