• El creixement del PIB de la Zona Euro va ser de l'1,6% respecte al mateix trimestre de 2015
  • La revisió del primer trimestre es deu a la rebaixa de les xifres de creixement per a Finlàndia, Grècia i Letònia
Union Europea Bruselas

L'economia de la Zona Euro va augmentar un 0,3% el segon trimestre, de manera que es confirma l'estimació que l'Eurostat va fer a mitjans d'agost, però tot i això redueix en una dècima la seva dada del primer trimestre, del 0,6% al 0,5%, segons les dades publicades per l'Oficina Europea d'Estadística.

En termes interanuals, el creixement del PIB de la Zona Euro durant el segon trimestre va ser de l'1,6%, una dècima per sota del percentatge de pujada aconseguit durant els tres primers mesos de 2016. Pel que fa a aquest primer trimestre, el PIB de la Zona Euro va pujar un 0,3%.

El conjunt de la Unió Europea (UE) va avançar un 0,4% el segon trimestre després d'haver augmentat un 0,5% els tres mesos anteriors. En termes interanuals, el PIB de la UE va créixer un 1,8%.

FRENADA EN EL CONSUM DE LES LLARS

Durant el segon trimestre, el consum final de les llars de la Zona Euro va créixer un 0,2%, davant el 0,6% del primer trimestre. Per la seva banda, la formació bruta de capital fix es va mantenir estable, després d'incrementar quatre dècimes de gener a març. Les exportacions de la Zona Euro van pujar un 1,1% el segon trimestre, després de mantenir-se estables durant el primer trimestre, mentre les importacions de la regió van créixer un 0,4%, després de caure una dècima els tres mesos anteriors.

Eslovàquia, Espanya i Xipre van liderar el creixement a la Zona Euro durant el segon trimestre

El creixement de la Zona Euro el segon trimestre va estar liderat per Eslovàquia (+0,9%), per davant d'Espanya (+0,8%) i Xipre (+0,7%), mentre que els pitjors registres van ser els de França, Itàlia i Finlàndia, que es van estancar d'abril a juny. Incloent els Vint de la UE, el major ritme de creixement va ser de Romania (+1,5%), per davant d'Hongria (+1%) i Eslovàquia.

REBAIXA DEL PRIMER TRIMESTRE

Eurostat confirmava avui dimarts les dades de creixement del segon trimestre de la Zona Euro avançats a mitjans d'agost. L'oficina estadística comunitària ha rebaixat una dècima la dada de creixement del primer trimestre, fins al 0,5% des del 0,6%.

Aquest empitjorament del creixement del primer trimestre és a causa d'una revisió a la baixa en les xifres del primer trimestre de Finlàndia, fins al 0,3% des del 0,6%, Grècia, fins al -0,2% des del -0,1%, i Letònia, fins -0,1% des de 0%.

contador