• Ha crescut al seu ritme més lent des de mitjans de 2015
  • Les dades publicades per Eurostat confirmen l'estimació preliminar que l'oficina estadística va publicar el 29 de juliol
Union Europea Bruselas

El PIB de la Zona Euro va augmentar un 0,3% el segon trimestre en comparació dels tres primers mesos de l'any, i va avançar un 0,4% en el conjunt de la Unió Europea (UE), segons ha publicat aquest divendres l'oficina d'estadística Eurostat. Aquest és l'avanç més lent que suma el PIB en un segon trimestre des de mitjans de 2015.

Les dades confirmen l'estimació publicada per Eurostat el passat 29 de juliol. El PIB només va augmentar un 0,3% davant l'expansió del 0,6% registrada els tres primers mesos de 2016 com a conseqüència de l'estancament de França, Itàlia i Àustria. No obstant això, en comparació del mateix trimestre de l'any passat, el creixement del PIB de la Zona Euro va arribar a l'1,6%, una dècima per sota de l'expansió interanual registrada els tres primers mesos de 2016.

En el conjunt de la Unió Europea (UE), el PIB va créixer un 0,4% durant el segon trimestre, una dècima menys que els tres mesos anteriors, mentre que la dada interanual reflecteix una expansió de l'1,8%, en línia amb el creixement interanual del trimestre precedent, informa Europa Press. En aquest sentit, les majors taxes de creixement entre els països de l'euro van correspondre a Eslovàquia (+ 0,9%), per davant d'Espanya i Xipre (+ 0,7% en els dos casos), mentre les economies de França, Itàlia i Àustria no van registrar creixement respecte al primer trimestre.

DESACCELERACIÓ A VUIT PAÏSOS

Dels 15 països de la Zona Euro que han publicat les seves dades de creixement del PIB, la taxa d'expansió es va accelerar durant el segon trimestre en cinc membres (Bèlgica, Estònia, Grècia, Letònia i Eslovàquia), mentre es va mantenir estable als Països Baixos i Portugal. No obstant això, el ritme de creixement del PIB es va desaccelerar en vuit països, arribant a l'estancament el segon trimestre en el cas de França (des del 0,7% al 0%), Itàlia (des de 0,3% a 0%) i Àustria (des de 0,6% a 0%).

En el conjunt de la UE, el major ritme de creixement durant el segon trimestre es va observar a Romania (+1,5%) i Hongria (+1,1%), mentre que al Regne Unit el creixement del PIB es va accelerar al 0,6% des del 0,4% dels tres primers mesos de 2016.

Llegiu més:

La deuda de la zona euro subió al 91,7% del PIB en el primer trimestre

contador