• La producció industrial del mes de febrer ha caigut fins al 6,0%
  • La dada de vendes al detall del mes de març s'ha disparat fins al 10,1%
cbchina81

Després de rubricar l'any 2017 amb una pujada interanual del 6,9%, l'economia xinesa segueix ensenyant múscul durant el primer trimestre d'aquest any i el PIB s'ha expandit al 6,8% de gener a març. El resultat supera en tres dècimes l'objectiu marcat pel Govern i està en línia amb els pronòstics dels analistes, ha anunciat avui l'Oficina Nacional d'Estadístiques.

El creixement ha igualat també el de l'últim trimestre de l'any passat, quan l'economia xinesa va avançar al 6,8%. El PIB del país asiàtic va arribar als 19,87 bilions de iuans (3,16 bilions de dòlars, 2,55 bilions d'euros), amb un creixement del 3,2% interanual al sector primari, del 6,3% al secundari o industrial i del 7,5% al sector terciari o serveis, informa Efe.

"L'economia nacional ha mantingut el seu moment de desenvolupament estable i sòlid, s'ha avançat en la transformació i optimització amb contundència, el comportament econòmic ha millorat i l'economia ha tingut un bon començament" d'any, va destacar Xing Zhihong, portaveu de l'ONE, en roda de premsa a Pequín.

La segona potència mundial també ha publicat aquesta passada matinada la dada de producció industrial del mes de febrer, que ha caigut fins al 6,0%, enfront de la previsió del 6,2% i al resultat del mes passat, del 7,2 %. La dada de vendes al detall del mes de març, en canvi, s'ha disparat fins al 10,1%, enfront del 9,9% previst i del 9,7% de gener.

Pel que fa al comerç exterior, la Xina va reduir el seu superàvit un 21,8% fins al març, després de registrar un creixement interanual de l’11,7% en les seves importacions i del 7,4% en les seves exportacions, recull l'agència de notícies. L'índex de desocupació es va mantenir al 5% al ​​gener i febrer i va pujar lleugerament fins al 5,1% al març, segons ha relatat Xing.

Noticias relacionadas

contador