ep un rayo cae sobre la torre eiffel
TWITTER - Archivo

El PIB de França es va desplomar un 13,8% durant el segon trimestre, la caiguda més forta de tota la sèrie històrica, a causa de l'impacte del tancament de les activitats no essencials entre els mesos d'abril i juny. Això, després de registrar una caiguda del 5,9% els tres primers mesos de 2020.

D'aquesta manera, Insee ha revisat sis dècimes a la baixa la seva estimació de la caiguda del PIB de França per al primer trimestre de l'any. D'altra banda, en comparació amb el segon trimestre de 2019, la segona economia de la zona euro va experimentar una contracció rècord del 19%.

El consens de mercat esperava una caiguda superior, del 15,2%.

Al segon trimestre, el consum de les llars es va enfonsar un 11%, després de la caiguda del 5,8% dels tres primers mesos, així com també va baixar amb força la formació bruta de capital fix per part de les empresa, que va registrar una reculada del 17,8%, enfront del descens del 10,3% entre gener i març. Per part seva, la despesa del Govern també va registrar un descens, amb una baixada del 8% després de caure un 3,5% el primer trimestre.

Al seu torn, les exportacions franceses van sofrir aquest trimestre una caiguda del 25,5%, comparat amb un descens del 6,1% del primer trimestre, mentre que la baixada de les importacions va ser de 17,3%, després de disminuir un 5,5% els tres primers mesos de l'any. D'aquesta manera, la balança comercial va tenir una aportació negativa al PIB de 2,3 punts, després de restar una dècima el primer trimestre.

"L'evolució negativa del PIB en el primer semestre de 2020 està relacionada amb el tancament d'activitats no essencials en el context de la implementació del confinament entre mediats de març i principis de maig", va explicar el Insee.

No obstant això, l'institut estadístic francès va indicar que l'aixecament de les restriccions "va conduir a una recuperació gradual de l'activitat econòmica al maig i juny, després d'haver tocat fons a l'abril".

Aquest dijous, l'Oficina Federal d'Estadística d'Alemanya (Destatis) va informar que el PIB alemany va registrar durant el segon trimestre de 2020 una contracció rècord del 10,1%, després d'haver baixat un 2% els primers tres mesos de l'any. En comparació amb el segon trimestre de 2019, la contracció del PIB d'Alemanya va aconseguir un rècord del 11,7%, comparat amb una caiguda de l'1,8% interanual dels tres primers mesos de 2020.

contador