• L'OPEP tornarà a reunir-se a finals de mes per decidir si s'estenen o no el seu acord per retallar la producció
  • L'API va publicar ahir unes dades que mostren una caiguda setmanal en els inventaris de cru de 4,2 milions de barrils, per sobre del que s'esperava
cbpetroleo12

El petroli rebota aquest dimecres després les últimes dades de l'American Petroleum Institute (API) que mostren una caiguda en els inventaris de cru durant la setmana que acabava el 28 d'abril de 4,2 milions de barrils, fins als 528.300.000 de barrils. Els analistes esperaven una disminució inferior, de 2,3 milions de barrils. Aquest dimecres, l'EIA (Energy Information Administration) publicarà les dades setmanals d'inventaris. El consens espera una caiguda del voltant de 2,1 milions de barrils.

El barril Brent cotitza a aquestes hores amb pujades del 0,85%, fins als 50,89 dòlars, mentre que el West Texas suma un 0,71% amunt, fins als 48 dòlars el barril. Cal recordar que ahir el cru va caure a mínims de cinc setmanes a causa de l'acceleració de la producció a Líbia i a la incertesa sobre la continuació, o no, del pla per retallar la producció dels països de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

La majoria d'analistes creu per que les pujades en el cru no duraran massa atès que la producció als Estats Units continua augmentant. "Necessitem veure una tendència alcista sostinguda" en els preus, "i definitivament no som encara en aquest punt", va dir a Reuters Phin Ziebell, economista del National Australian Bank.

La incertesa al voltant de les retallades de producció de l'OPEP ha estat pesant sobre els preus del cru durant els últims temps. Tot i que la majoria dels membres de l'OPEP ha expressat el seu suport a l'ampliació de les retallades (la reunió oficial de l'OPEP tindrà lloc a finals d'aquest mes, el dia 25 de maig), l'escepticisme al voltant del seu compromís i l'actitud de Rússia -el major productor de petroli del món- manté la cautela entre els inversors.

"Caldria preguntar-se quin és l'incentiu perquè països com Rússia segueixin tallant la seva pròpia producció quan està clar que els beneficis de les retallades flueixen directament els productors d'esquist dels Estats Units", va dir Ziebell.

Noticias relacionadas

contador