• Qualsevol decisió per sota d'aquesta previsió pressionaria a la baixa el preu del cru
  • Tot apunta que Rússia donarà suport a la decisió de l'OPEP
cbpetroleoalcista2

El petroli puja amb ganes aquest dimecres (barril Brent: +1,02%. 63,21 dòlars. Barril West Texas: +1,78%. 57,84 dòlars) a l'espera que l'OPEP (Organització de Països Exportadors de petroli) no decebi la propera setmana. Si es compleix el guió, el càrtel estendrà les retallades durant nou mesos més. Si anunciés una mesura 'menor' a aquesta, els analistes preveuen fortes caigudes en el preu del cru. Ara caldrà veure com reacciona el cru, si l'OPEP opta finalment per una extensió de les retallades durant tot el proper any: si ja ho té descomptat i opta per caure o si es manté estable.

El dubte està en si Rússia donarà suport o no donarà suport a l’extensió de les retallades, encara que tot indica que sí que ho farà. L'acord per frenar la producció expira el març de 2018 i la decisió que es prendria dijous que ve, 30 de novembre, a Viena, l’estendria al llarg de tot l'any que ve.

"Tots els ulls segueixen enfocats en el flux de notícies procedents de l'OPEP a mesura que s'acosta la reunió de Viena. El resultat de la trobada de determinar finalment el destí a curt termini dels preus del cru", va dir a Reuters Stephen Innes, cap d'operacions per a Àsia-Pacífic d’OANDA.

JP Morgan, per la seva banda, va assenyalar a les seves perspectives per a les commodities per 2018 que "el mercat del petroli el 2018 s'equilibrarà gràcies a les retallades de producció de l'OPEP i els productors ‘no-OPEP'", però va afegir que, sense l'extensió de les retallades, "els mercats tindrien superàvit".

El banc nord-americà va afegir que "esperem que el Brent cotitza entre els 40 dòlars i els 60 dòlars per barril", amb un preu mitjà del Brent de 58 dòlars per barril per 2018. Quant al West Texas, li donen un preu mitjà de 54,6 dòlars per barril.

D'altra banda, els experts assenyalen que l'informe setmanal de l'American Petroleum Institute també està animant el cru. L'organisme va dir que els inventaris de cru dels Estats Units van caure en 6,4 milions de barrils durant la setmana del 17 de novembre. Avui es coneixeran les dades setmanals de cru de l'AIA.

Noticias relacionadas

contador