ep paro parados empleo desempleo trabajo inem seguridad social 20200303105214
EUROPA PRESS - Archivo

Els registres de la Seguretat Social de juny mostren un augment de l'afiliació de 68.000 persones, l'increment més baix en un mes de juny des de 2015, la qual cosa propicia una desacceleració de la taxa interanual fins al -4,58%.

L'atur registrat, per part seva, augmenta al juny en 5.000 persones respecte al mes anterior, la qual cosa suposa una nova acceleració del ritme de creixement de la desocupació fins al 28,1% interanual.

De cara als pròxims tres mesos, l'indicador apunta a una estabilització de la taxa interanual d'evolució de l'ocupació, que tocarà fons al juliol i es començarà a recuperar progressivament des del tercer trimestre de 2020.

L'evolució dels ERTO, especialment a partir del 30 de setembre, serà clau en la recuperació del mercat laboral, si bé això no repercutiria positivament en el nivell d'ocupació (els treballadors baix ERTO continuen constant com a ocupats).

S'espera que l'EPA 2T20 mostri una destrucció de més de 600.000 ocupats respecte al 1T20, recollint en gran manera l'enfonsament de l'activitat entre finals de març i començaments d'abril. El nivell d'ocupats se situaria així lleument per sobre dels 19 milions. La taxa d'atur, per part seva, augmentaria gairebé 4 punts superant el llindar del 18%.

Aquesta és la valoració d'Asempleo: "Durant el mes de juny les economies europees han continuat recobrant aire i l'economia espanyola no n'ha estat l'excepció. De fet, tant bon punt ha conclòs l'estat d'alarma, ens hem aproximat al ritme de millora de l'activitat que s'observa a d'altres països europeus. No obstant això, les dades d'afiliació i atur registrat ens recorden que la persistència del risc de contagi i la lenta represa dels fluxos turístics continuaran pesant en la situació de les empreses i en les seves decisions de contractació".

Noticias relacionadas

contador