ep el presidente de eeuu donald trump
Contacto

Els EUA claven un cop a la taula. La primera economia del món ha creat 2,5 milions de llocs de feina al maig, enlloc de destruir-ne 7,5 milions com anticipaven els experts. La taxa d'atur del país cau al 13,7%, contrastant amb el 19% projectat pels analistes.

El president Donald Trump no ha malgastat l'ocasió de felicitar-se a si mateix per la seva gestió a través del seu perfil personal de Twitter.

Si s'haguessin confirmat els temors dels analistes, els EUA haurien patit a la pròpia pell la pitjor dada d'atur des de la Gran Depressió. Finalment, no ha estat així, i la sorpresa s'apodera de Wall Street, que reacciona amb un rebot encara més vigorós després de les pèrdues del dijous.

"Més enllà d'un possible rebrot, l'economia dels EUA sembla haver deixat el pitjor enrere, com mostra aquesta dada sorprenent, tot i que encara desconeixem com serà la nova normalitat", apunten els experts de Citizens Bank.

Aquesta xifra eclipsa les males dades d'ocupació que s'havien estat publicant darrerament. L'última, la de les peticions setmanals del subsidi d'atur publicada aquest dijous. Aquesta dada d'atur demostra que "l'economia del país és més resilient del que s'esperava", reconeixen des de Principal Global Investors.

Noticias relacionadas

contador