ep coronavirus- alemania planea levantar la advertencia de viaje a 31 paises europ
Odd Andersen/AFP Pool/dpa

Alemanya ha sumat mig milió d'aturats durant els dos últims mesos, coincidint amb el confinament a causa del coronavirus. A tancament de maig, la taxa d'atur del motor econòmic d'Europa s'ha situat en un 6,1%, tres dècimes més que a l'abril.

Així ho apunten les dades publicades aquest dimecres per la BA, Oficina Federal d'Ocupació alemanya. En total, el nombre d'aturats al país en el cinquè mes de l'any ha crescut fins als 2,8 milions de persones.

La BA creu que l'ocupació s'ha vist clarament impactada per la crisi del coronavirus, malgrat que sectors industrials, com el comerç, sí que han pogut reprendre l'activitat les últimes setmanes de maig. "La demanda d'ocupació segueix en reculada", alerta l'oficina.

L'atur alemany coincideix amb el pla de reactivació econòmica que pretén tancar la gran coalició liderada per la cancellera, Angela Merkel. El país vol afrontar així la més que probable recessió històrica que assotarà la locomotora del Vell Continent.

Respecte al PIB d'Alemanya, les previsions oficials més recents apunten a una contracció del 6,3% per a enguany. Cal destacar que el 2009, en plena crisi financera global, el PIB d'Alemanya es va contreure un 5,3%.

Noticias relacionadas

contador