ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La desocupació de Regne Unit es va mantenir al febrer en el 3,9%, en línia amb les estimacions dels experts. Al gener, la desocupació de Regne Unit va caure per sota del 4% per primera vegada des de principis de 1975. Segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS), el nombre d'aturats se situa en 1,34 milions de persones.

Aquesta xifra suposa que, a terme de febrer, a Regne Unit hi havia 76.000 menys de persones desocupades que l'any anterior i 914.000 menys que en els cinc anys anteriors. La taxa d'atur per als homes es va estimar en el 4,1%, mentre que per a les dones es va estimar en el 3,8%, la xifra més baixa des que van començar els registres comparables en 1971.

La inactivitat econòmica, és a dir, les persones sense ocupació però que no estan classificades com a aturades que no han estat buscant treball activament en les últimes quatre setmanes i/o no poden començar a treballar dins de les pròximes dues setmanes, se situa en el 20,7%, el percentatge més baix des de 1971. En concret, són 8,54 milions de persones, 213.000 menys que fa un any.

Quant a la taxa d'ocupació de Regne Unit, és del 76,1%, superior a la de l'any anterior i la xifra conjunta més alta registrada. Entre els homes, se situa en el 80,5%, mentre que per a les dones és del 71,8%. "L'augment en la taxa d'ocupació per a les dones en els últims anys es deu en part als canvis en l'edat de la pensió estatal per a les dones, la qual cosa resulta en menys dones que es jubilen entre els 60 i els 65 anys", expliquen.

D'altra banda, respecte als sous, a tancament de febrer, el salari regular havia augmentat un 3,4% en termes nominals i un 1,5% en termes reals. Mentrestant, el salari total ha augmentat en un 3,5% en termes nominals i en un 1,6% en termes reals.

Noticias relacionadas

contador