• Els socialdemòcrates, els més dividits en el seu vot a la candidatura espanyola
ep luis guindos consejo ministros portada
EUROPA PRESS

El ple del Parlament Europeu (PE) acaba de donar llum verda a l'exministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos, per ocupar la vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE). El candidat espanyol ha obtingut 331 vots a favor, 306 en contra i 64 abstencions en la votació secreta segons informa l'agència 'EFE'.

La candidatura de De Guindos ha dividit clarament el Parlament. D'una banda, els grups populars, liberals, conservadors i reformistes s'han mostrat a favor, una vegada més, del ministre d'Economia espanyol. L'altra cara de la moneda ha estat l'oposició representada en els eurodiputats ecologistes i l'esquerra unitària europea (GUE), en el qual es troben Podem i Izqiuerda Unida.

De Guindos ha obtingut 331 vots a favor, 306 en contra i 64 abstencions en una votació secreta

Per la seva banda, els socialdemòcrates s'han vist dividits entre el rebuig i l'abstenció a la candidatura de De Guindos per ocupar la cadira de la vicepresidència del BCE, substituint el portuguès Vítor Constâncio, el mandat del qual finalitza el proper 31 de maig.

Després de passar aquest tràmit a l'Eurocambra, l'agenda dicta que els líders de la Unió Europea donin l'últim vistiplau a l'elecció del candidat espanyol durant una cimera que tindrà lloc entre el 22 i el 23 de març.

JA TÉ SUBSTITUT

Així mateix, el president del Govern, Mariano Rajoy, va triar ja un substitut per a Luis de Guindos. Es tracta de Román Escolano, vicepresident del Banc Europeu d'Inversions (BEI), que ja es va incorporar a la reunió del Consell de Ministres que va tenir lloc divendres passat, el 9 de març.

Noticias relacionadas

contador