• Draghi dijo que no había límites a la hora de tomar medidas
  • Con el objetivo de volver a impulsar la inflación
Mario Draghi, President of the European Central Bank, ECB

El mercat no espera que Mario Draghi augmenti les compres d'actius del BCE el 2016, malgrat les promeses del banquer central en la seva última roda de premsa.

Segons un sondeig elaborat per Financial Times amb l'opinió de 33 economistes, tan sols la meitat d'ells esperen noves mesures del BCE el 2016. L'any passat, la majoria dels economistes consultats anticipaven nous estímuls per part de l'autoritat monetària a la zona euro.


EL MERCAT NO ESPERA MÉS ESTÍMULS EL 2016


Les borses europees van caure amb força després que Draghi anunciés una extensió temporal del programa de compra d'actius, però no un augment en la quantitat d'aquestes compres. Posteriorment, Draghi va afirmar que no hi havia límits a l'hora de prendre noves mesures, però el mercat no ha quedat massa satisfet.


Per exemple, Dario Perkins, economista en cap per a Europa a Lombard Street Research, ha comentat que "no crec que el BCE prengui més mesures, tret que la situació empitjori globalment".


Encara que alguns experts sí preveuen que el banc central es vegi obligat a prendre més mesures. "La pressió per al BCE augmentarà perquè l'economia seguirà feble i la inflació baixa", ha comentat Jonathan Loynes, economista en cap per a Europa de Capital Economics.

"La pujada de tipus als Estats Units ajudarà a mantenir baix l'euro, però també posarà sota pressió les rendibilitats dels bons europeus. El BCE potser haurà d'augmentar les compres d'actius si hi ha pitjors perspectives de creixement".

contador