cb alemania vivienda

El mercat laboral alemany també s'està deteriorant. El juliol, la taxa d'atur es va mantenir al 5%, amb 16.000 persones ocupades menys, segons les dades publicades aquest dijous per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), enfront de la mitjana de creixement que es registra durant els últims cinc anys.

"L'augment relativament modest en les sol·licituds d'atur encara no és suficient per impulsar l'atur general, però aquestes dades són una clara evidència que el mercat laboral alemany s'està deteriorant, com una resposta retardada a la caiguda en el creixement del PIB des mitjans de l'any passat".

"La gran pregunta és si aquestes dades han d'impulsar la pressió sobre el govern per augmentar la despesa i la inversió"

És el que assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics, que expliquen que "les sol·licituds d'atur han augmentat constantment des de maig i les vacants estan disminuint, cosa que indica que la demanda laboral al sector privat s'ha vist afectada".

Segons les dades de juliol, l'ocupació va augmentar un 0,8% interanual, fins al voltant de 45,1 milions, desaccelerant des del 0,9% el juny, el ritme més lent des de 2015. La xifra de persones amb treball va créixer respecte al mateix mes de l'any passat a 358.000. "La gran pregunta és si aquestes dades han d'impulsar la pressió sobre el govern per augmentar la despesa i la inversió", afegeixen.

Durant l'últim mes de l'any passat, la taxa de variació encara se situava a l'1,2% interanual. El gener de 2019, a l'1,1%, i el juny havia caigut al 0,9%, la qual cosa reflecteix un debilitament de la dinàmica de creixement de l'ocupació al llarg de l'any en curs.

contador