• El DAX es resisteix a perdre els números verds aquest dilluns

L'índex general de clima de negocis a Alemanya va caure fins a 115,2 al setembre des de 115,7 previ. La referència també es va situar per sota del que esperava el consens (116,0).

Els experts de Pantheon Macroeconomics destaquen que l'IFO ha estat "moderadament decebedor", i apunten que és un comportament estrany en les dades econòmiques alemanyes dels últims temps. "Es van veure lleugeres disminucions tant en expectatives com a situació actual, però en general l'enquesta mostra un creixement robust", assenyalen aquests analistes. Afegeixen que en tots els sectors, el sentiment de la indústria manufacturera va disminuir, però va augmentar encara més a la construcció, destaquen que “l'activitat de construcció probablement seguirà sent un important impulsor de la inversió principal".

L'índex de sentiment també es va recuperar marginalment després de la debilitat dels mesos recents, "però encara hi ha senyals d'una desacceleració durant els pròxims mesos", assenyalen.

"En general, l'IFO apunta un creixement robust del PIB durant el tercer trimestre malgrat la caiguda moderada al setembre. L'índex d'expectatives indica que el creixement de la producció industrial es mantindrà estable entre el 3% i el 4% interanual respecte al tercer trimestre", conclouen des de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador