• La millora de les vendes dels supermercats i hipermercats ve de la mà del consumidor, que va omplir un 2,7% més la cistella de la compra
ep consumo precio precios ipc supermercado alimentos compras comprar frutas
EUROPA PRESS

El mercat de gran consum a Espanya va créixer un 2,9% durant el segon trimestre del 2017, un creixement de vuit dècimes respecte al mateix període de l'any anterior (2,1%), que va ser el trimestre més fluix del passat exercici. Així ho apunta l'informe Growth Reporter elaborat per la consultora Nielsen.

L'augment de la confiança del consumidor queda reflectit a la millora de les vendes dels supermercats i hipermercats, on els seus clients van omplir un 2,7% més la cistella de la compra, mentre que als preus només els correspon dues dècimes del creixement total registrat.

Nielsen destaca que "amb aquestes xifres, el sector reflecteix l'actual moment de consum a Espanya, el millor durant l'última dècada. Un nivell que evoluciona amb una confiança del consumidor cada vegada més gran (5 punts de creixement fins al juny respecte al final de 2016), cosa que permet revalorar els lineals de gran consum i tenir així oportunitats per créixer sempre a partir de la innovació (aposta pel premium, salut, conveniència, etc.)", apunta l'informe.

EUROPA EVOLUCIONA A LA MATEIXA LÍNIA

Si bé durant els trimestres anteriors Espanya liderava el creixement dins de les cinc grans economies europees, aquest segon trimestre va oferir notables increments de vendes a França, Alemanya, Itàlia i al Regne Unit, tal com assenyala l'informe Growth Reporter. En concret, el mercat francès de gran consum va créixer un 3,2%, l'alemany, un 2,3%, l'italià, un 4% i el britànic, un 2,9%.

Segons el director d'Estudis per a la Distribució de Nielsen, Assís González de Castejón, "si deixem de banda els preus i la pròpia confiança del consumidor, la palanca principal de creixement de mercat de gran consum durant els propers anys serà la innovació. No podem comptar amb el fet que la població creixi, de manera que la clau està en el propi lineal de l'establiment, en innovar per revalorar l'oferta".

Noticias relacionadas

contador