ep archivo - la ministra de turismo comercio e industria reyes maroto imagen de archivo
MINISTERIO DE TURISMO - Archivo

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat aquest dimarts "les perspectives optimistes" que manegen per al sector turístic des del govern central de cara a l'estiu tenint en compte l'avanç de la vacunació sobre el coronavirus, que podria arribar al 70% a finals d'estiu.

Així ho ha assenyalat en una entrevista a Canal Sud Ràdio, una vegada que ha apuntat que la Setmana Santa cal mirar-la amb "prudència" davant les dades d'incidència de la pandèmia i amb l'aprovació aquest dimecres d'un pla en el Consell Interterritorial de Salut per "seguir avançant en la contenció del virus".

En el cas concret del sector del turisme, la ministra ha assenyalat el treball en diferents instruments que garanteixin la mobilitat segura quan es donin les condicions de contenció de la pandèmia, com és el certificat digital.

"Ara hi ha un element diferent, la vacuna, i l'abril en rebrem cinc milions de dosis", ha insistit Maroto, que s'uneixen a l'aprovació "en qüestió de dies" de la vacuna de Johnson & Johnson, que "ens donarà una escala molt important, perquè només en necessita una dosi".

Segons ha explicat, el pla de vacunació del Govern s'està complint, de manera que a la primavera al voltant del 30-40% de la població estarà vacunada i per a finals d'estiu, el 70%. "Quan tinguem aquest percentatge de vacunació a la primavera, estarem en condicions de començar a reobrir les nostres destinacions en línia amb el que estem treballant a la Unió Europea (UE)", ha assegurat.

Preguntada sobre el programa de viatges de l'Imserso, la ministra ha assenyalat que, normalment, es comercialitza al setembre per començar a viatjar a l'octubre i ha afirmat que intentarà "fins i tot accelerar els tràmits per reactivar la demanda tan important d'un col·lectiu que va a estar majoritàriament vacunat". "La nostra gent gran és la més afectada per la pandèmia, no només des del punt de vista sanitari, sinó també des del punt de vista emocional. Tinc pares grans i estan desitjant recuperar una rutina", ha conclòs.

contador