• Una cosa que afectarà les variables d'ocupació
  • El ministre d'Economia apunta que el creixement mitjà dels propers exercicis serà del 2,5%
bandera espaãƒâ±a espana spain spanish

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, estima que el creixement econòmic d'Espanya s'ha disparat fins al 4% durant el segon trimestre de l'any. Això farà que es revisi a l'alça el quadre macroeconòmic del Govern per als pressupostos de 2018 i també afectarà als variables d'ocupació.

A més, el ministre ha apuntat que el creixement mitjà dels propers exercicis serà del 2,5%. L'economia espanyola, si agafem les dades trimestrals i els anualitzem, segurament ha crescut entre el 3,5% i el 4% durant aquest segon trimestre", ha explicat. De Guindos ha valorat aquestes dades com a "molt positius" i ha apuntat que es basen en el "fort creixement" de les exportacions, que durant els quatre primers mesos de l'any ha estat del 9%.

"Els indicadors assenyalen que durant el segon trimestre hi ha hagut una acceleració addicional en relació amb el primer trimestre", ha explicat De Guindos durant la seva intervenció al seminari La cuarta revolución. ¿Cómo afecta la agenda digital a la economía y a la industria?', organitzat per l'APIE i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

Segons ha assenyalat, aquest creixement portarà una revisió a l'alça del quadre macroeconòmic de cara als Pressupostos de l'any 2018 que afectarà també a les variables del mercat laboral. "El creixement serà més intens del que havíem projectat i la caiguda de l'atur també més profunda del que havíem projectat", ha indicat.

De Guindos ha assenyalat que enguany, el cinquè consecutiu, Espanya va tenir superàvit de compte corrent, cosa que "lògicament" posa de manifest la "modificació substancial" del comportament de l'economia espanyola.

Noticias relacionadas

contador