ep la ministra de hacienda y funcion publica maria jesus montero en una rueda de prensa posterior al 20220726151704
Eduardo Parra - Europa Press

El Govern té la intenció de ficar diners a la guardiola del Fons de Reserva de les pensions, cosa que no passava des de fa 13 anys, segons ha donat a conèixer la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que també ha anunciat que el Govern pujarà les pensions segons l'IPC mitjà de l'any previ, que es calcula que se situarà al 8,5%.

Concretament, la dotació al Fons de Reserva de les pensions serà de 2.957 milions d'euros procedents del Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI).

"Els pensionistes tindran garantit el seu nivell de vida amb aquest Govern", ha assegurat Montero en la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2023, afegint que "la dignitat d'un país es mesura per com tracta la gent gran, i aquest Govern complirà la llei i revalorarà les pensions amb l'IPC".

Tot i això, la pujada de pensions es concretarà al novembre, segons queda fixat en l'última reforma, depenent de la mitjana dels IPC interanuals del desembre del 2021 al novembre del 2022.

El pressupost previst per a la partida de les polítiques de pensions creixerà el 2023 un 11,4% a causa de la incorporació de nous pensionistes, però sobretot per aquesta revaloració de les pensions amb la inflació. A més, l'Estat elevarà en uns 2.540 milions d'euros les transferències corrents al Ministeri d'Inclusió i Seguretat Social.

Noticias relacionadas

contador