ep el secretario de estado de empleo joaquin perez rey en la reunion con los agentes sociales para
MINISTERIO DE TRABAJO

El salari mínim interprofessional (SMI) pujarà aquest 2024 un 5% després de l'acord entre el Govern i els sindicats. D'aquesta manera, es col·locarà als 1.134 euros mensuals per catorze pagues, xifra que suposa 54 euros més al mes. Una pujada que serà aplicada amb efectes retroactius des de l'1 de gener.

A la suma anual, suposarà un augment salarial de 756 euros, arribant als 15.876 euros de quantia bruta.

Aquest acord s'ha aconseguit gràcies a un “gran esforç” amb les organitzacions sindicals. "Agraeixo l'esforç de la patronal, finalment no ha pogut ser l'acord. Ens hi hem deixat la pell, però no ho hem aconseguit", ha assenyalat el secretari d'Estat d'Ocupació, Joaquín Pérez Rey.

En declaracions en finalitzar la reunió amb CCOO i UGT en què s'ha comunicat la decisió, ha assegurat que aquesta pujada permetrà "viure amb més comoditat a més de 2,5 milions de treballadors" dels quals "un terç són dones i joves". "Aquests 54 euros més al mes beneficiarà enormement la vida de les famílies d'aquest país", ha afegit.

Cal recordar que la patronal (CEOE i Cepime) s'havia despenjat de l'acord en apostar per una pujada del 3,5%, malgrat que tant el Ministeri com els sindicats estaven disposats a acceptar un 4% de pujada si s'aconseguia un pacte tripartit. De fet, Pérez Rey va avisar que si no acceptaven elevar l'SMI un 4% el 2024 s'aprovaria una revaloració més gran. Els sindicats proposaven pujades almenys del 5%.

Des del Ministeri de Treball destaquen que, des del 2019, l'SMI s'ha incrementat en 398 euros, xifra que suposa 5.573 euros més a l'any.

Noticias relacionadas

contador