ep la ministra de inclusion seguridad social y migraciones elma saiz
Eduardo Parra - Europa Press

A més de la pujada general de les pensions del 3,8% el 2024, el Govern aplicarà una revaloració més contundent en el cas de les pensions de viduïtat amb càrregues familiars, que pujaran fins a un 14%, i en el de les mínimes l'increment serà entre un 5% i un 7%.

D'aquesta manera, les pensions de viduïtat amb càrregues familiars passaran dels actuals 12.682 euros anuals en 14 pagues fins a 14.457 euros anuals, xifra que suposarà un ingrés d'uns 1.033 euros al mes. Mentrestant, la pujada de les pensions mínimes serà entre 16,5 i 100 euros mensuals.

Així ho ha avançat la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, durant una entrevista a Efe.

Hi ha donat a conèixer que tant les pensions no contributives com l'Ingrés Mínim Vital (IMV) es revaloritzaran un 6,9%. Precisament, sobre l'IMV, la ministra considera que "arriba un moment d'avaluar, millorar i continuar desenvolupant que arribi a més gent".

Pel que fa a la reforma de les pensions que va tirar endavant el seu predecessor al càrrec, José Luis Escrivá, ha destacat que "s'ha fet buscant la sostenibilitat amb instruments que alimenten, no només la part de la despesa, sinó la part de l'ingrés".

El president del Govern, Pedro Sánchez, va exposar en el discurs d'investidura que les pensions continuaran revalorant-se en relació amb l'IPC i cada any s'injectaran 5.000 milions d'euros a la guardiola de les pensions.

Noticias relacionadas

contador