ep la vicepresidenta tercera y ministra para la transicion ecologica y el reto demografico teresa 20220401102105
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

El Govern finalment celebrarà aquest divendres un Consell de Ministres extraordinari per aprovar el pla per rebaixar el preu de la factura de la llum. Tot i que en un primer moment Portugal va anunciar que, amb Espanya, havia rebut llum verda a la proposta per limitar el preu del gas, finalment la Comissió Europea matisava que el que hi havia era una "preautorització".

"Encara que de moment no s'ha adoptat cap decisió formal, la Comissió ha estat en contacte estret amb les autoritats espanyoles i portugueses sobre el disseny de la mesura. Els serveis de la Comissió han rebut recentment un projecte de mesura tècnica que conté un gran nombre de detalls rellevants subjacents a l'acord polític, i han compartit la seva avaluació preliminar. Queda pendent certa informació que s'espera a la notificació formal que s'espera aviat", explicava Brussel·les.

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic, Teresa Ribera, admetia aquesta setmana que el límit al preu del gas al mercat ibèric es portarà al Consell de Ministres quan es tinguin "tots els aspectes tècnics".

Per part seva, el primer ministre portuguès, Antonio Costa, detallava que es troben "coordinant amb el Govern espanyol com aprovem la respectiva legislació".

Noticias relacionadas

contador