ep el ministro de transportes jose luis abalos en rueda de prensa en el palacio de la moncloa
Moncloa

El Govern aixecarà la paralització de les activitats no essencials després de la Setmana Santa, quan hagi acabat aquest dimecres, dia 9, el període per al qual es va decretar, "si no es plantegen altres mesures", segons ha assenyalat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

"A partir de l'11 d'abril el que acaba és el decret que estableix els permisos retribuïts, per tant, tret que plantegem noves mesures, ens tornaríem a trobar en la situació del primer estat d'alarma", va declarar en la roda de premsa conjunta amb els altres tres ministres que tenen competències delegades durant l'estat d'alarma.

"Ara bé, és evident que el Govern, dins d'aquesta estratègia d'aixecar progressivament el confinament, ha de determinar exactament quins són els sectors que es consideren essencials, cosa que està per definir", va assenyalar.

"Però el que sí que sabem que té punt i final són les mesures que conclouen al cap d'aquests permisos retribuïts recuperables dictats", va explicar Ábalos respecte a la mesura aprovada per suspendre les activitats no essencials durant el període comprès entre el dilluns 30 de març i el dimecres dia 9 d'abril.

Ábalos es referia així a l'anunci realitzat el dia abans pel president del Govern, Pedro Sánchez, que va indicar que no es prorrogaria aquesta aturada de treballs no fonamentals i el corresponent permís retribuït recuperable.

L'"ENRARIT" MERCAT DE CARBURANTS

Aquesta restricció s'aixecarà atès que el Govern considera complert l'objectiu que perseguia, el de reduir la mobilitat que els ciutadans registraven els dies laborals de l'estat d'alarma a nivells similars als que es registren durant els caps de setmana, també de l'estat d'alarma.

En ser preguntat per la possibilitat que el Govern intervingui el preu dels carburants, tal com han demanat els transportistes, va apuntar a "l'enrariment" actual d'aquest mercat, si bé va indicar que es tracta d'una qüestió que depèn de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i que la hi traslladarà.

Noticias relacionadas

contador