ep la ministra para la transicion ecologica y el reto demografico y vicepresidenta cuarta del
Moncloa

El Govern ha anunciat aquest dimarts després del seu Consell de Ministres que pretén aprovar un impost al plàstic no reutilitzable amb el qual espera recaptar uns 700 milions d'euros.

Aquest impost serà de caràcter indirecte i recaurà sobre la fabricació, importació o adquisició intracomuntaria sempre que s'adreci al mercat espanyol.

La ministra Teresa Ribera ha calculat que, sobre la base de les dades de 2017, l'Executiu de Sánchez pot espera recaptar 724 milions d'euros. Aquesta mesura forma part del paquet d'economia circular del Ministeri de Transició Ecològica. El seu gran objectiu és aconseguir que Espanya redueixi en un 30% el consum nacional de materials, millori en un 10% l'eficiència de l'ús d'aigua i retalli en un 15% la generació de residus respecte a 2010.

Aquest paquet d'economia circular inclou també la futura llei de residus, que a partir d'ara passarà a ser considerada informació pública. A partir del 3 de juliol de 2021, a Espanya estaran prohibides les palletes, els coberts de plàstic, bastonets de cotó...

Aquesta llei també fa referència a l'obligació per part de bars i restaurants d'oferir aigua de franc als seus establiments per moderar el consum d'aigua embotellada.

Noticias relacionadas

contador