ep un autonomo echa el cierre de su negocio
Ricardo Rubio - Europa Press

Els autònoms no tindran dret a la devolució de la quota de març, i hauran de pagar també la d'abril, ja que la moratòria de sis mesos sense interessos del pagament de les cotitzacions de la Seguretat Social no es posa en marxa fins al maig, segons es reflecteix al Boletín Oficial del Estado (BOE).

Encara que en un primer moment la ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, va assenyalar que els autònoms podrien reclamar la devolució de la part corresponent als dies no treballats al març i que ja havien pagat, els detalls del BOE diuen el contrari.

La moratòria, en els casos en què sigui concedida, afectarà el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social i per conceptes de recaptació conjunta, el període de meritació de la qual, en el cas dels treballadors per compte propi, serà entre maig i juliol de 2020, sempre que les activitats que realitzin no s'hagin suspès per causa de l'estat d'alarma declarat el 14 de març, assenyala.

D'aquesta manera, aquesta mesura s'aplicarà, en el cas dels autònoms, a les quotes de maig, juny i juliol, de manera que no només no es retorna març, sinó que els treballadors per compte propi hauran d'abonar també la quota corresponent al final d'abril.

Cal destacar que això no inclou aquells autònoms que s'han acollit a la prestació especial per cessament d'activitat, que n'estan exempts. No obstant això, encara no es coneixen els requisits per poder accedir a aquesta moratòria, ja que està previst que es publiquin en una Ordre Ministerial que encara no ha sortit.

D'altra banda, quant al cobrament dels deutes amb la Seguretat Social, el BOE disposa que els autònoms podran sol·licitar l'ajornament del pagament el termini reglamentari del qual d'ingrés tingui lloc entre els mesos d'abril i juny de 2020, sent aplicable un interès del 0,5%, sempre que no tinguessin un altre ajornament en vigor.

Noticias relacionadas

contador