ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva comparece en comision
Eduardo Parra - Europa Press

Hi haurà una renda mínima per a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus. Així ho ha assegurat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. No obstant això encara estan per definir els detalls.

Escrivá l'ha definit durant la compareixença aquest dimecres en Moncloa com un "ingrés mínim vital". Simplement, ha avançat que el Govern hi està treballant, i que revelarà en què consisteix quan els detalls (qui podrà percebre-ho, quantia, etc.) estiguin definits.

El ministre ha assegurat que els detalls es comunicaran quan estiguin "establerts". També ha indicat que, des del primer moment d'aquesta crisi, l'Executiu ha estat compromès amb l'aprovació d'aquest ingrés mínim.

Previsiblement, aquest ingrés mínim vital aniria destinat a les economies més vulnerables, que no haurien pogut accedir a cap altra mena d'ajudes econòmiques plantejades per l'Executiu des de la declaració de l'estat d'alarma.

Els últims dies ha crescut el cor de veus que han demanat aquesta mena d'ingrés bàsic. Per exemple, el secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, va instar aquesta setmana al govern a ajudar als "col·lectius que s'ho estan passant malament, que han perdut l'ocupació o que ja han deixat de cobrar l'atur i necessiten una renda mínima de manera urgent".

En una línia similar, Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE) i exministre d'Economia va defensar el diumenge una "renda mínima d'emergència" durant la crisi del virus. "Ha d'actuar l'Estat en aquest període transitori perquè després de la crisi sanitària, amb un impacte econòmic intens i profund, no es produeixi una crisi social", va explicar en una entrevista a 'La Sexta'. "Que tots ens fem càrrec de les necessitats bàsiques de la població més vulnerable", va assumir.

Noticias relacionadas

contador