Guindos (BCE) defensa una "renda mínima d'emergència" per evitar una crisi social

Dóna per feta una "recessió" econòmica aquest trimestre

Per

Europa Press | 23 mar, 2020

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE) i exministre d'Economia, Luis de Guindos, ha defensat aquest diumenge una "renda mínima d'emergència" durant la crisi del coronavirus.

"L'Estat ha d'actuar en aquest període transitori perquè després de la crisi sanitària, amb un impacte econòmic intens i profund, no es produeixi una crisi social", ha explicat en una entrevista a 'La Sexta', recollida per Europa Press, en la qual ha insistit que és "favorable" a la renda mínima durant el coronavirus. "Que tots ens fem càrrec de les necessitats bàsiques de la població més vulnerable", ha afegit.

El vicepresident del BCE dóna per feta una "recessió" econòmica aquest trimestre, però insisteix en un "rebot" a finals de l'any. "L'esperança és que, després d'uns mesos negatius, tinguem un rebot en la segona part de l'any (...) Que no es destrueixi teixit empresarial i que, una vegada superada la crisi, es normalitzi l'activitat econòmica i puguem recuperar el que hem deixat de produir", ha assegurat.

Malgrat la recessió, Guindos ha destacat que la crisi és "diferent a la de 2008", que tindrà un impacte molt intens sobre l'economia europea, però que es tracta d'una circumstància temporal. "La temporalitat d'aquest cop hem de tenir-la en consideració", ha subratllat.

D'altra banda, l'exministre d'Economia durant el Govern de Mariano Rajoy ha assenyalat que manca "una resposta de la política fiscal" i ha defensat els eurobons per pal·liar l'impacte del coronavirus. "La pandèmia afecta tots els països europeus. Una resposta paneuropea és fonamental, perquè dóna el missatge que units podem fer coses molt importants", ha ressaltat.

Últimas noticias