cbgas ruso

Els membres del G7 exploraran maneres de reduir els costos de l'energia, fins i tot a través de possibles límits en el preu del petroli i el gas. En una cimera que s'ha vist enfosquida pels temors d'una recessió induïda per l'augment de la inflació, van acordar desenvolupar solucions per reduir els ingressos per hidrocarburs de Rússia i minimitzar els impactes negatius dels preus alts de l'energia.

Segons l'esborrany del text al qual ha tingut accés Financial Times, els líders exploraran la "viabilitat" d'introduir límits temporals als preus de les importacions d'energia, una referència a un impuls liderat pels Estats Units per a un sostre en el preu del petroli rus.

Les conclusions del G7 subratllen la profunda alarma entre els líders sobre el cost que la guerra d'Ucraïna està causant a les seves economies.

En concret, creuen que la mesura es podria imposar a través de límits en la disponibilitat dels serveis europeus, incloent-hi l'assegurança per als enviaments de petroli rus. Però adverteixen que l'esquema és molt complex i requerirà un treball tècnic intensiu. "Donem suport a l'estructura bàsica", "però els detalls necessiten ser elaborats", ha explicat un funcionari del G7 sobre el sostre del preu del petroli rus.

Els líders del G7, que s'han reunit quatre mesos després que la guerra a Ucraïna hagi fet pujar el preu dels aliments i els hidrocarburs, cosa que ha provocat temors d'una recessió mundial, han assegurat que continuaran brindant suport financer, humanitari i militar a Ucraïna "durant el temps que sigui necessari".

Noticias relacionadas

contador