ep fmi
TWITTER - Archivo

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha demanat als governs europeus que continuïn gastant com han estat fent durant aquests mesos de pandèmia, malgrat el forat en els seus comptes públics. A més, l'organisme ha lloat al seu últim informe l'èxit de les ajudes fiscals aprovades.

Reconeix així l'esforç que tots els governs han fet per intentar pal·liar els efecte econòmics de la pandèmia de Covid-19, però exigeix un esforç més. Han gastat molt, però "no poden permetre's deixar de fer-ho", aquest no és el moment d'abandonar les seves polítiques expansives, ha afirmat el nou cap del departament europeu de l'organisme, Alfred Kammer.

Quant a les ajudes, l'FMI considera que han estat programes que "han tingut un gran èxit a l'hora de limitar la destrucció d'ocupacions i han evitat una allau de fallides i de tancaments de bancs”.

ÀSIA

D'altra banda, l'FMI ha retallat dràsticament la seva projecció de creixement d'enguany per a l'economia asiàtica, reflectint una contracció més pronunciada del que es preveia a països com l'Índia. Si bé va millorar el pronòstic de creixement de l'any vinent per a la regió, va advertir que la recuperació serà lenta i desigual i que els països que depenen del turisme se'm veuran afectats amb una duresa particular.

"La por a la infecció i les mesures de distanciament social estan afeblint la confiança del consumidor i mantindran l'activitat econòmica per sota de la seva capacitat fins que es desenvolupi una vacuna". "Encara que la recuperació de la Xina pot impulsar el comerç regional, el feble creixement mundial, les fronteres tancades i les tensions entorn del comerç, la tecnologia i la seguretat han empitjorat les perspectives d'una recuperació impulsada pel comerç a la regió", ha explicat.

L'FMI va dir que preveu que l'economia de l'Àsia es contregui un 2,2% enguany i que creixi un 6,9% el 2021.

Noticias relacionadas

contador