ep fmi
TWITTER - Archivo

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha assegurat que els confinaments de la població per frenar la Covid-19 "poden aplanar el camí cap a una recuperació econòmica més ràpida". Al seu judici, són mesures menys perjudicials que aquelles d'un caràcter més lax, segons desprèn un dels capítols analítics de la seva informe 'Perspectiva Econòmica Mundial', publicat aquest dijous.

"Malgrat comportar costos econòmics a curt termini, els confinaments poden aplanar el camí cap a una recuperació més ràpida en contenir l'expansió del virus i reduir la necessitat de distanciament social amb el temps, la qual cosa possiblement té efectes positius en general per a l'economia", afirma l'organisme liderat per Kristalina Georgieva.

Segons l'anàlisi realitzada pel Fons, la caiguda de l'activitat econòmica a la majoria dels països es pot atribuir a parts iguals tant als confinaments com a les decisions individuals dels ciutadans de limitar la seva exposició al virus.

En concret, a les economies més desenvolupades, el distanciament voluntari ha estat responsable d'una caiguda més forta. Això es deu al fet que els ciutadans de països rics tenen més facilitats per treballar des de casa i es poden "permetre" deixar de treballar de manera temporal gràcies als estalvis o els beneficis socials.

En canvi, els treballadors de països pobres no compten amb aquesta mena de xarxes de seguretat, per la qual cosa tenen menys eines per a reduir el contacte amb altres persones.

Noticias relacionadas

contador