• La lliura aprofita la debilitat del dòlar i recupera totes les pèrdues del divendres
money euros cash

Després de diverses sessions intentant-ho, l'euro ha aconseguit marcar un nou rècord anual durant la sessió asiàtica d'aquest dilluns, quan s'ha apreciat fins als 1,0907 dòlars. La derrota de la reforma sanitària de Donald Trump ha donat noves raons als operadors per desfer-se dels seus dòlars i el 'bitllet verd' es mostra clarament afeblit davant dels seus rivals. En tots els mercats es parla ja de la fi del 'ral·li de Trump' i el que fins fa poc era preocupació sobre que el president dels EUA trobés dificultats per tirar endavant la seva ambiciosa reforma fiscal, s'ha convertit en un dubte més que raonable.

"El fracàs de proposta de llei de Donald Trump per derogar el 'Obamacare' aixeca nombroses preguntes sobre com pensa dur a terme el president la peça central de la seva administració: la retallada d'impostos", assenyala la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien. I el que és més important, puntualitza l'experta, "sense el creixement que s'esperava que impulsés aquesta gran reforma fiscal, setembre sembla un mes molt més probable perquè la Reserva Federal dels EUA (Fed) dugui a terme la seva propera pujada de tipus (la segona d'aquest any) que juny".



El dòlar no té més camí que depreciar-se i cedir gran part dels guanys acumulats des de la victòria de Donald Trump

Sense ajuda ni des del front polític ni des del front de la política monetària, el dòlar no té més camí que depreciar-se i cedir gran part dels guanys acumulats des de la victòria de Donald Trump, el passat 9 de novembre. La setmana passada els mercats van assistir també a un reguitzell de compareixences de diversos membres de la Fed, que no van oferir una interpretació més agressiva de la declaració oficial del banc central després de la seva pujada de tipus del 15 de març.

L'increment del preu del diner gradual i la cautela de l'entitat segueixen dominant la seva política monetària i amb les tres pujades de tipus ja pràcticament descomptades pel mercat, la moneda dels EUA no ha rebut cap impuls per part de la Fed.
Així les coses, el 'bitllet verd' també ha aconseguit el seu nivell més baix des de l'11 de novembre en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis divises rivals, fins als 98,900 punts. Molt lluny queda ara el seu màxim de 14 anys i mig, aconseguit al gener quan les perspectives que Donald Trump fos capaç de dur a terme els seus plans d'estímuls estaven en màxims entre els operadors. En altres encreuaments, el dòlar també ha caigut fins al seu nivell més baix des de l'11 de novembre contra el ien, en els 110,100 iens, des d'on ha remuntat marginalment.

LA LLIURA, A PUNT PEL BREXIT

La lliura també ha aconseguit revertir les seves pèrdues del divendres contra la divisa dels EUA i s'ha disparat fins als 1,2540 dòlars, tot i que aquesta setmana els operadors es preparen per al gran tema que dominarà el mercat de les divises els dies vinents: l'inici formal de les negociacions entre Regne Unit i els 'Vint-i-set' per fer oficial el divorci amb la Unió Europea (UE).

Michael Hewson, analista de CMC Markets, indica, no obstant això que el 'pullback' del passat divendres des dels màxims de la setmana passada, en els 1,2532 dòlars, podria provocar que la divisa britànica declinés fins als 1,2380 dòlars en el curt termini. "No obstant això, mentre es mantingui per sobre dels 1,2200 dòlars, el seu momentum alcista es manté intacte, propiciant una pujada fins a la resistència de les 1,2700 lliures, els màxims de febrer". En el seu encreuament contra l'euro, la lliura està ara mateix "enfrontant-se a la seva resistència a l'àrea de les 0,8670 lliures, amb un clar potencial de disparar-se fins a les 0,8710 lliures", indica Hewson.

Noticias relacionadas