• L'euro, gairebé en mínims d'una setmana, es deixa més d'un 0,5% a la sessió

El dòlar ha tornat a avançar contra tots els seus rivals, impulsat per les declaracions de dos membres del Comitè Obert de Política Monetària (FOMC per les seves sigles en anglès) de la Reserva Federal dels EUA, sobre una possible pujada de tipus al març. El ‘bitllet verd’ guanya terreny a l'euro, que es precipita cap als seus mínims de gairebé una setmana, molt a prop dels 1,05 dòlars.

Després dels comentaris de la presidenta de la Fed de Cleveland, Loretta Mester i el president de la Fed de Philadelphia, Patrick Harker, els inversors han tornat a centrar-se en el bon acompliment de les dades macroeconòmiques de la primera potència mundial, fet que ha retornat l'impuls comprador al dòlar. Així, la moneda dels EUA avança un 0,6% i 0,5% contra els dòlars vinculats a les matèries primeres, un 0,4% contra el franc suís i prop d'un 0,5% contra el ien i la lliura. L'índex del dòlar, que mesura l'acompliment de la divisa contra una cistella de sis rivals, també es dispara un 0,5%, gairebé als 101,450 punts, màxims també de gairebé una setmana.

Mester (que és membre suplent del FOMC) va comentar que se sentiria còmoda amb un increment dels tipus d'interès “en aquest moment”, mentre Harker va reiterar que un increment del preu del dòlar al març “està sobre la taula”. Els futurs de la Fed del Chicago Mercantile Exchange mostren ara més d'un 80% de possibilitats d'un increment de tipus en la reunió del 15 de març.

Experts de BBH criden la calma perquè el “març segueix sent precipitat”

ELS EXPERTS CRIDEN LA CALMA

Malgrat aquests fets, experts de BBH criden la calma perquè el “març segueix sent precipitat”, no obstant això, la reunió del banc central del mes de maig té moltes més possibilitats de “donar la campanada” segons aquests analistes. De fet, altres experts també coincideixen amb aquesta visió i recorden que la presidenta de la Fed, Janet Yellen, va deixar entreveure certa cautela durant el seu testimoniatge davant del Congrés perquè el paquet de reformes econòmiques del president dels EUA, Donald Trump, i el seu impacte sobre l'economia segueixen sent desconeguts.

De fet, el dòlar s'ha mogut durant els dos primers mesos del 2017, governat per aquestes dues forces contradictòries: el bon acompliment econòmic i la perspectiva de pujades de tipus de la Fed i els comentaris de l'administració Trump respecte la fortalesa del dòlar.

D'altra banda, els analistes del Danske Bank també destaquen que l'euro/dòlar es mou sota l'influx de l'escenari polític a Europa, amb el mercat “que percep un increment en el risc del ‘Frexit’ després de l'avanç en les enquestes de la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen”. Experts i analistes del mercat de les divises ja comencen a recomanar als inversors que adoptin “posicions curtes” (baixistes) en l'euro davant aquest possible desenllaç”.

Noticias relacionadas